ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΚΦΕΛΕΡ: Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.





 Το New York Blood Center ιδρύθηκε από την οικογένεια Ροκφέλερ πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη Νέλσον Ροκφέλερ, του Ντέιβιντ Ροκφέλερ, ο οποίος οργάνωσε την εταιρική κοινότητα και του Ρόντμαν Ροκφέλερ, ο οποίος υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του NYBC.

 Ήταν ο Ρόντμαν Ροκφέλερ που ενθάρρυνε το NYBC να δημιουργήσει ένα κληροδότημα και, ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Χάουαρντ καθοδήγησε τις επενδύσεις και έχτισε τη δωρεά 300 εκατομμυρίων δολαρίων του Κέντρου Αίματος της Νέας Υόρκης.

Υπό την ηγεσία του Χάουαρντ, το NYBC υιοθέτησε ένα στρατηγικό σχέδιο για τη διαφοροποίηση των πηγών αίματος για οικονομικούς και υγειονομικούς λόγους, καθώς και για την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων περιφερειακών απαιτήσεων των νοσοκομειακών συστημάτων και της εθνικής παροχής αίματος.

 Ο οργανισμός επέκτεινε την εμβέλειά του το 2014 και το 2016 στις μεσαίες και βορειοδυτικές περιοχές της χώρας.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ομφαλικού Αίματος στο Howard P. Milstein Cord Blood Center ιδρύθηκε το 1992 από τον Δρ. Pablo Rubinstein για να χρησιμοποιήσει το αίμα ομφάλιου λώρου ως εναλλακτική πηγή μεταμόσχευσης για ασθενείς που δεν έχουν αντίστοιχους δότες μυελού των οστών.

  • Η NCBP είναι η πρώτη και μεγαλύτερη δημόσια τράπεζα αίματος ομφάλιου λώρου στον κόσμο
  • Εξυπηρετεί μια τοπική, εθνική και διεθνή συλλογή αίματος και βλαστοκυττάρων ομφάλιου λώρου, με εργασίες επεξεργασίας και αποθήκευσης
  • Έχει τροφοδοτήσει περισσότερες από 60.000 μονάδες αίματος ομφάλιου λώρου και παρέχει σε 4.900 λήπτες μονάδες αίματος ομφάλιου λώρου για μεταμόσχευση
  • Παρέχει μονάδες ομφαλοπλακουντιακού αίματος για έρευνα σε επιστήμονες σε όλο τον κόσμο
  • Περισσότερες από 80 διαφορετικές ειδικές ασθένειες έχουν αντιμετωπιστεί μέχρι σήμερα με αίμα ομφάλιου λώρου NCBP
  • Το Κέντρο Ομφαλικού Αίματος Howard P. Milstein συνέβαλε καθοριστικά στην ηγεσία και την υπεράσπιση του «Νόμου Θεραπείας και Έρευνας Βλαστοκυττάρων του 2005», ο οποίος υπεγράφη σε νόμο από τον Πρόεδρο Μπους. Αυτή η νομοθεσία επέτρεψε νέα ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για τη δημιουργία ενός δημόσιου τραπεζικού δικτύου αίματος ομφάλιου λώρου και ενός εθνικού αποθέματος 150 χιλιάδων μονάδων πυρήνα αίματος υψηλής ποιότητας, εθνικά διαφορετικών.





ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ...

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ: ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΣΑΒΒΑΣ - ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε.ΣΥ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΜΑΡΙΤΣΑ - ΡΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ΗΡΑΚΛΗ ΤΗΛ: 6949134045 eMail: belegris.savvas@gmail.com

instagram:savvas.belegris



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ..ΒΑΛΕ Κ' Ε.ΣΥ. ΤΗΝ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΟΥ!