ΠΩΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

 ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ( ΕΤΑΙΡΙΑ , ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ  Η ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.





ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4496/2017


3. Η ιδιότητα του μετόχου ή εταίρου φορέα ΣΣΕΔ είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του μετόχου, του μέλους οργάνου διοίκησης ή στελέχους που κατέχει θέση ευθύνης και προΐσταται σε τμήμα, διεύθυνση ή γενική διεύθυνση επιχείρησης, η οποία εκτελεί εργασίες επεξεργασίας ή συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων ή εν γένει εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων συσκευασιών ή άλλων προϊόντων.

5.Το ασυμβίβαστο της παραγράφου 3 και τα κωλύματα της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 4 ισχύουν και για την ιδιότητα μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης ή στελέχους που κατέχει θέση ευθύνης και προΐσταται σε τμήμα, διεύθυνση ή γενική διεύθυνση του φορέα ΣΣΕΔ. Το ασυμβίβαστο της παραγράφου 3 για μέλη διοικητικού συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης ή στελέχους που κατέχει θέση ευθύνης και προΐσταται σε τμήμα, διεύθυνση ή γενική διεύθυνση φορέα ΣΣΕΔ ισχύει και όταν σύζυγος ή συγγενής εξ αίματος σε ευθεία γραμμή και σε πλάγια γραμμή μέχρι και δευτέρου βαθμού ή εξ αγχιστείας μέχρι και δευτέρου βαθμού των ανωτέρω προσώπων είναι και μέτοχος, μέλος οργάνου διοίκησης ή στέλεχος που κατέχει θέση ευθύνης και προΐσταται σε τμήμα, διεύθυνση ή γενική διεύθυνση επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει εργασίες επεξεργασίας ή συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων. Η εξαίρεση της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 3 δεν ισχύει για τα ασυμβίβαστα της παρούσας παραγράφου.

6. Αν συντρέξει κάποιο από τα ασυμβίβαστα της παραγράφου 3 ή από τα κωλύματα της παραγράφου 4 στο πρόσωπο μετόχου ή εταίρου φορέα ΣΣΕΔ, το πρόσωπο αυτό υποχρεούται να μεταβιβάσει τις μετοχές ή τα μερίδια που κατέχει σε πρόσωπα των περιπτώσεων α΄ ή β΄ της παραγράφου 2, τα οποία εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον, μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από το χρόνο που γεννάται το ασυμβίβαστο ή το κώλυμα. Αν συντρέξει κάποιο από τα ασυμβίβαστα ή τα κωλύματα της παραγράφου 5 στο πρόσωπο μέλους διοικητικού συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης ή διευθυντικού στελέχους ή στελέχους με θέση ευθύνης που προΐσταται σε τμήμα, διεύθυνση ή γενική διεύθυνση φορέα ΣΣΕΔ, ο φορέας ΣΣΕΔ οφείλει μέσα σε ένα (1) μήνα να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για τη συμμόρφωσή του με τις παραγράφους 3, 4 και 5. Για τους υφιστάμενους φορείς οι προθεσμίες των προηγούμενων εδαφίων ξεκινούν από την έναρξη ισχύος του παρόντος.

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.ΑΝ.Α.Ε.Κ.Κ Ο κ. ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΒΑΙΟΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ συγγενής εξ αίματος σε ευθεία γραμμή και σε πλάγια γραμμή μέχρι και δευτέρου βαθμού.

ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ: ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ-ΣΑΒΒΑΣ - ΥΠ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ε.ΣΥ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΜΑΡΙΤΣΑ - ΡΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΓΗΠΕΔΟ ΗΡΑΚΛΗ ΤΗΛ: 6949134045 eMail: belegris.savvas@gmail.com

instagram:savvas.belegris

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ..ΒΑΛΕ Κ' Ε.ΣΥ. ΤΗΝ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΟΥ!