ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΄΄ΤΡΕΧΟΥΝ΄΄ ΠΡΟΣΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ..ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ





δες το διαγωνισμο                                                                    

 ΕΔΩ

 

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΛΑΙΟ,ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΡΘΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ,ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΘΗΤΩΝ.

ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΩΣ ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΧΧΧ ΠΟΣΟ,

ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΤΙΡΙΟ,

ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ,(ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΕΛΕΓΧΟ ΦΥΣΙΚΑ,ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ)


ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ..

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ 

ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ.


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΑΙΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΣ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Το Μάιο του 2001 τέθηκε σε εφαρμογή για πρώτη φορά στη χώρα μας το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων Δημόσιας και Κοινωφελούς Χρήσης.
Σκοπός του προγράμματος είναι η καταγραφή των κτιρίων δημόσιας και κοινωφελούς χρήσης και η πρώτη αποτίμηση της σεισμικής τους ικανότητας, προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες σε εθνικό επίπεδο για τον περαιτέρω έλεγχο και τη λήψη μέτρων προστασίας.
Ο προσεισμικός έλεγχος διενεργείται σε κάθε επίπεδο διοικητικής δομής της χώρας (πρόγραμμα Καλλικράτης), από τους φορείς που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και ασφάλειας των κτιρίων και εγκαταστάσεων.
Τα δελτία που αποστέλλονται στον ΟΑΣΠ, εισάγονται σε βάση δεδομένων και βαθμονομούνται. Τα κτίρια κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες προτεραιότητας περαιτέρω ελέγχου Α, Β, Γ, για κάθε μία από τις κατηγορίες σπουδαιότητας του Ε.Α.Κ. - 2000.
Τα αποτελέσματα της βαθμονόμησης των δελτίων, που καθορίζει την προτεραιότητα για τον δευτεροβάθμιο έλεγχο, στέλνονται από τον Ο.Α.Σ.Π. στις αντίστοιχες Περιφέρειες προκειμένου να δρομολογηθεί ο Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός Έλεγχος.



ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΟΣ ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Πεδίο εφαρμογής του Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου αποτελούν τα κτίρια που από τον μακροσκοπικό Πρωτοβάθμιο έλεγχο, έλαβαν βαθμολογία κάτω ενός προβλεπόμενου ορίου.
Στόχος του Δευτεροβάθμιου Προσεισμικού ελέγχου είναι η εκ νέου ιεραρχική βαθμονόμηση των κτιρίων αυτών με βάση την αποτύπωση και αξιολόγηση τεχνικών χαρακτηριστικών. Ο έλεγχος αυτός υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες και προϋποθέτει τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους χώρους του κτιρίου, τη σύνταξη σχεδίων αποτύπωσης γεωμετρίας και παθολογίας, οπτική αξιολόγηση και προαιρετικά ορισμένους επιτόπου ελέγχους των δομικών υλικών καθώς και προσεγγιστικούς υπολογισμούς για την ποσοτική αποτίμηση χαρακτηριστικών δεικτών, χωρίς προσομοίωση του φέροντα οργανισμού.
Ο Δευτεροβάθμιος Προσεισμικός έλεγχος είναι λεπτομερέστερος του Πρωτοβαθμίου ελέγχου (Ταχέως Οπτικού), αλλά ταχύτερος από τον Τριτοβάθμιο έλεγχο.
Η προτεινόμενη μεθοδολογία αποτελεί μια προσεγγιστική διαδικασία αποτίμησης της σεισμικής ικανότητας και της σεισμικής επάρκειας υφιστάμενων κτιρίων σε σχέση με τη σεισμική απαίτηση, όπως ορίζεται στις σύγχρονες κανονιστικές διατάξεις.
Στην παρούσα πρόταση παρουσιάζεται η διαδικασία του δευτεροβάθμιου προσεισμικού ελέγχου. Το τελικό αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού είναι ένας “δείκτης” που ονομάζεται «Δείκτης Προτεραιότητας Ελέγχου λ» του κτιρίου. Ο δείκτης αυτός αν και υποδεικνύει (με προσεγγιστικό τρόπο) ένα βαθμό ανεπάρκειας για μεμονωμένα κτίρια, δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι διαθέτει απόλυτη αντικειμενική σημασία, αλλά υποδεικνύει τη σειρά προτεραιότητας για την τρίτη φάση του όλου εγχειρήματος (τριτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος) δηλαδή τη σύνταξη μελετών αποτίμησης και ανασχεδιασμού (ενίσχυσης) περιορισμένου αριθμού κτιρίων ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε αρμόδιου φορέα.


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ..



ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ FB

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.e-synews.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"

http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.

http://www.e-sy.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

http://600dis.oramaellas.gr

50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΟΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.

http://txs.ora


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ..ΒΑΛΕ Κ' Ε.ΣΥ. ΤΗΝ ΠΙΝΕΛΙΑ ΣΟΥ!